Minnen

Jag är med i en grupp på Facebook som heter Östersundare och där lägger olika personer in fina bilder.
Här ska du få lite nostalgi….

20140117-160206.jpg

20140117-160251.jpg

20140117-160345.jpg
Det här är bilder på rådhuset från bygget till idag, eller i julas…

Bustrevlig fredag …..missa inte på spåret….kram

Annonser

9 reaktioner på ”Minnen

      • Nej, läroverket-som heter Wargentinskolan eller något annat numera. I flickskolan gick min kompis Kerstin. Dom som var bra i matte gick på ÖPR, praktiska realskolan som låg borta vid ”nya” kyrkan. Nej, men efter skolan drog vi ju på stan i väntan på bussen hem, eller rälsbuss så länge sån fanns. I mitt minne var det snö så gott som jämt…har inte varit i Östersund sen föräldrarnas begravningar på 80-talet.

    • Rälsbussen gick inlandsbanan till och från Lit , kanske till Häggenås, det minns jag inte- I Lit kunde man stiga på vid stationen men de flesta klev på i Söre. Man fick vända på en skylt om man ville åka med. I början var det gamla gula rälsbussar, senare de brandgula. Sen var det hållplatser i Korsta, klösta, Litsnäset och Åskott. Kanske jag glömt någon. Vi gick av vid första hållplatsen i Östersund medan några åkte med till stationen. Sen var det att gå upp genom stan i lagom takt för att hinna innan vaktis skrev upp dom som var försenade. Jösses, det är länge sen.Näst sista året jag gick , 1962, fick vi åka landsvägsbuss och sista året i gymnasiet hyrde jag och två kompisar en liten lägenhet i stan.
      Nu bor jag som pensionär i Grekland, sen 11 år. Kalymnos, en ö norr om Kos.

  1. Skulle du ha gott om tid och lust att läsa om livet här, så klicka fram kalimera.se och i vänsterspalten finns en lista med folk som bloggar från olika ställen i Grekland, några mer ofta än andra.

    • Ja det har jag både lust och tid till men det verkade svårt om man skulle kommentera ….kul jag kommer att hänga i Grekland 🙂 hos dig alltså. / Monica den gamla tanten 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s